عملکرد وب سایت چیست؟
عملکرد وب سایت سرعت بارگیری و نمایش صفحات وب سایت در مرورگر کاربر در هر نوع دستگاهی را اندازه گیری می کند که بر تعامل و قابلیت استفاده کلی تأثیر می گذارد. به زبان ساده: هر چه وب سایت سریعتر بارگذاری و نمایش داده شود، «عملکرد» بهتری دارد.
زیرساخت سرور و پلت فرم نقش کلیدی در عملکرد سایت دارند، اما عوامل دیگری مانند بارگذاری ناخواسته یک وب سایت با محتوا و تصاویر می توانند بر عملکرد تأثیر بگذارند. در این راهنما، ما تمام اصول اولیه عملکرد وب سایت را پوشش خواهیم داد، به علاوه آنچه را که می توانید برای نظارت، پشتیبانی و بهبود سایت خود انجام دهید، به اشتراک می گذاریم.
نکته: سایتهای اکنون بهتر از همیشه عمل میکنند. بهبودهای مداوم زیرساخت - مانند بهینهسازی مداوم کد و تبدیل خودکار تصویر به قالب WebP - به سایتها کمک میکند بدون توجه به دستگاه یا مکان شما سریعتر بارگیری شوند.
ساخت ایمیل تنها در 4 دقیقه | آموزش کامل ساخت [Gmail + Yahoo]
چرا عملکرد وب سایت مهم است
صرف نظر از صنعت یا جایگاه خود، عملکرد وب سایت را به عنوان داربستی برای موفقیت آنلاین خود در نظر بگیرید: بسیاری از اوقات، یک عملکرد اولیه خوب تمام چیزی است که بازدیدکنندگان به آن نیاز دارند تا اطمینان حاصل کنند که نه تنها دوباره با سایت شما تعامل خواهند داشت، بلکه احتمالاً به آن تبدیل می شوند. یک مشتری. به عنوان مثال، اگر یک بازدیدکننده وب سایت دچار مسدود شدن سایت یا محتوایی شود که بارگذاری آن حتی یک ثانیه طول می کشد، احتمالاً به سایت شما باز نمی گردند. این می تواند تأثیر طولانی مدت نه تنها بر روی وب سایت شما، بلکه بر نحوه درک عمومی از برند شما نیز داشته باشد.
همانطور که Niya Noneva، کارشناس ارشد راه حل در Contentsquare در گزارش معیار دیجیتال 2022 خود بیان کرد،
با توجه به اینکه مردم در سراسر جهان از خستگی تماسهای کنفرانس آنلاین رنج میبرند و به دنبال کاهش زمان خود در پشت صفحهنمایش هستند، هر ثانیه توجه و تعامل کاربر مهم است. زمان بارگذاری کند خارج از آستانه تحمل کاربر پرمشغله و کم توجه امروزی است. مشتریان از تجربههای وبسایتی انتظار دارند که ارزش آن را داشته باشد.»
بیایید کمی عمیق تر به این موضوع بپردازیم که چرا عملکرد وب سایت بسیار مهم است، که تأثیر می گذارد:
- تجربه ی کاربر
- نرخ پرش و حفظ بازدید کننده
- نرخ تبدیل
- درک برند
- فرهنگ موبایل اول
- سئو
- تجربه ی کاربر
همانطور که یک وب سایت ایجاد می کنید، مهم است که در نظر بگیرید که چگونه طراحی بر عملکرد تأثیر می گذارد. اگر وبسایتی شگفتانگیز به نظر میرسد اما کند بارگذاری میشود، بهطور نامنظم جابجا میشود یا کند واکنش نشان میدهد، این احتمال وجود دارد که بازدیدکنندگان شما بیصبر، ناامید و حتی ترک شوند. این به این دلیل است که آن عناصر زیبایی شناختی به قیمت تجربه کاربری سایت شما تمام می شود.
لارا هوگان، نویسنده کتاب طراحی برای عملکرد می گوید: «عملکرد وب تجربه کاربر است. همانطور که یک سایت جدید را طراحی و توسعه می دهید، بسیاری از مؤلفه های تجربه کاربری آن را در نظر خواهید گرفت: چیدمان، سلسله مراتب، شهودی بودن، سهولت استفاده و موارد دیگر.
با ارائه یک تجربه کاربری که بر عملکرد وب سایت تأثیر می گذارد، بهترین شانس را برای اطمینان از موفقیت کسب و کار به وب سایت خود می دهید.
نرخ پرش و حفظ بازدید کننده
صاحبان وبسایت زمان بسیار کوتاهی دارند تا تأثیر اولیه خوبی بر بازدیدکنندگان سایت خود بگذارند - بنابراین ضروری است که وب سایت آنها عملکرد خوبی داشته باشد. نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی را که تنها پس از بازدید از یک صفحه یا بدون کلیک کردن روی هیچ پیوندی وارد یک وب سایت می شوند و آن را ترک می کنند، اندازه گیری می کند. به گفته گوگل، اگر یک صفحه سه ثانیه طول بکشد تا بارگذاری شود، برخلاف یک ثانیه، بازدیدکنندگان 32 درصد بیشتر احتمال دارد که بارگذاری شوند.
نرخ تبدیل
اگر کاربر تجربه خوبی از سایت روان و سریع شما داشته باشد، به احتمال زیاد در سایت شما می ماند و روی چند مورد کلیک می کند. حتی ممکن است این تجربه باعث شود که آنها به سایت شما برگردند و چیزی بخرند یا خدمات شما را درخواست کنند. طبق گفته Cloudflare، "هرچه یک صفحه وب سریعتر بارگیری شود، احتمال بیشتری دارد که کاربر اقدام مورد نظر را در آن صفحه وب انجام دهد."
با این حال، یک مطالعه پورنت در سال 2019 نشان داد که پنج ثانیه اول زمان بارگذاری صفحه بیشترین تأثیر را بر نرخ تبدیل دارد. حتی یک ثانیه تاخیر باعث کاهش 4.42 درصدی تبدیل می شود.
درک برند
بررسی عملکرد و ظاهر کلی وب سایت شما می تواند به مشتریان نشان دهد که برای زمان و هزینه آنها ارزش قائل هستید. تنها یک تجربه بد با یک وب سایت با عملکرد ضعیف می تواند بر اعتماد برند و درک کلی برند تأثیر بگذارد.
این را تصور کنید: یکی از اعضای یک خانواده معروف استوری اینستاگرام را با پوشیدن ژاکت مارک شرکت شما پست می کند. سپس یک میکرو اینفلوئنسر دیگر پیوند را به من ارسال می کند
صفحه rchandise، به مخاطبان غالباً ژنرال Z خود دعوت به عمل میکند که نه تنها این سویشرت مارک در دسترس است، بلکه اتفاقاً در فروش نیز هست. هزاران بازدید کننده با هدف بالا تصمیم می گیرند به سایت شما کلیک کنند و به طور خود به خود یکی را برای خود بگیرند، اما با صفحه کالایی مواجه می شوند که بارگذاری آن کند است. اگر این خریداران تکان دهنده مانند 60 درصد از همتایان خود باشند، احتمالاً اگر وب سایت یا برنامه ای برای بارگذاری خیلی کند باشد، باز خواهند گشت.
و این احتمال وجود دارد که آسیب در اینجا متوقف نشود. ناامیدی آنها ممکن است باقی بماند و بر دید آنها از برند شما تأثیر بگذارد: همان مطالعه IBM بیان میکند که «شرکتهایی که نمیتوانند انتظارات بسیار بالای ژنرال Zers را برآورده کنند، به سرعت در معرض خطر قرار میگیرند و راه را برای رقبا باز میگذارند».
فرهنگ موبایل اول
به طور متوسط، آمریکایی ها تلفن های خود را 344 بار در روز چک می کنند - یعنی هر 4 دقیقه یک بار، بنابراین جای تعجب نیست که 57.84٪ از کل ترافیک وب از طریق تلفن های همراه است. ایجاد یک طراحی با کارایی بالا برای اولین بار در موبایل که به سرعت بارگیری می شود، بخش مهمی از تجربه کاربر است. کاربران تلفن همراه احتمالاً هنگام رفت و آمد یا منتظر قهوه خود، وب سایت شما را مرور می کنند، به این معنی که حواس پرتی همه جا وجود دارد و سرعت امری ضروری است.
مطالعات نشان می دهد که بهبود 0.1 ثانیه ای سرعت سایت موبایل، نرخ تبدیل را تا 8.4 درصد برای سایت های خرده فروشی افزایش می دهد. با استفاده از این تست ساده می توانید بررسی کنید که آیا سایت شما برای موبایل مناسب است یا خیر.
فرهنگ اول موبایل بر عملکرد وب سایت تأثیر می گذارد فرهنگ اول موبایل بر عملکرد وب سایت تأثیر می گذارد
سئو
عملکرد نه تنها بر نحوه تجربه کاربر از وب سایت شما تأثیر می گذارد، بلکه می تواند در وهله اول بر نحوه یافتن وب سایت شما توسط بازدیدکنندگان نیز تأثیر بگذارد.
Core Web Vitals گوگل (که در زیر به آنها خواهیم پرداخت) بخشی از تجربه صفحه گوگل (مجموعه ای از سیگنال ها برای اندازه گیری تجربه درک شده کاربر) است و می تواند بر نحوه نمایش یک وب سایت در صفحه نتیجه جستجو (SERP) تأثیر بگذارد.
با این حال، توجه به این نکته مهم است که Google Core Web Vitals را به عنوان یک عامل رتبهبندی کلیدی در نظر نمیگیرد.
جان مولر، مدافع جستجوی گوگل، گفت که "ارتباط هنوز بسیار مهمتر است."
او بیشتر توضیح می دهد: "تجربه صفحه تنها یکی از سیگنال های بسیاری است که برای رتبه بندی صفحات استفاده می شود." "به خاطر داشته باشید که هدف جستجوی جستجو هنوز یک سیگنال بسیار قوی است، بنابراین صفحه ای با تجربه صفحه پایین تر، اگر محتوای عالی و مرتبط داشته باشد، ممکن است همچنان رتبه بالایی داشته باشد."
به عنوان مثال، اگر کسب و کار شما در کنار یک رقیب برای پرس و جو در SERP رتبه بندی می کند، هر سایتی که عملکرد بهتری داشته باشد ممکن است در صفحه رتبه بالاتری داشته باشد.
معیارهای عملکرد
عملکرد سایت با تستهای سرعت و کیفیت مختلف اندازهگیری میشود، از جمله سرعت بارگیری وبسایت هنگام ورود بازدیدکننده، سرعت واکنش آن به تعاملات کاربر و عملکرد روان رسانههایی مانند انیمیشنها. این آزمایشها یا در آزمایشگاه، اجرای شبیهسازیهای کنترلشده یا در میدان، با استفاده از تجربیات کاربران واقعی و اندازهگیریهای واقعی اندازهگیری میشوند.
از آنجایی که ابزارها و معیارهای زیادی برای همگام شدن با آنها وجود دارد، ابتکار Core Web Vitals Google یک استاندارد صنعتی یکپارچه و همسو ایجاد میکند تا به وبسایتها کمک کند روی مهمترین معیارها تمرکز کنند. در حالی که آنها معیارهای کلیدی برای اندازه گیری عملکرد وب سایت هستند، مهم است که توجه داشته باشید که آنها تنها معیارهایی نیستند که بر عملکرد تأثیر می گذارند.
Core Web Vitals
Core Web Vitals سرعت، تعامل و ثبات بصری را با استفاده از سه سیگنال اندازه گیری می کند:
Largest Contentful Paint (LCP) زمان لازم برای ارائه بزرگترین تصویر یا بلوک متن در صفحه را اندازه گیری می کند.
تغییر چیدمان تجمعی (CLS) تمام تغییرات طرح بندی را در طول کل طول عمر یک صفحه اندازه گیری می کند. هر زمانی که یک عنصر قابل مشاهده موقعیت خود را در حین بارگیری صفحه تغییر دهد، تغییر طرح رخ می دهد.
تأخیر ورودی اول (FID) زمان از اولین تعامل کاربر با یک صفحه (مثلاً با کلیک بر روی یک پیوند یا دکمه) تا زمانی که مرورگر واقعاً آن تعامل را پردازش می کند، اندازه گیری می کند.
نکته: میتوانید درباره عملکرد سایت Core Web Vitals و Wix از جمله تفاوت بین امتیازات موبایل و دسکتاپ بیشتر بدانید.
معیارهای بارگذاری صفحه
گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان سال 2018 خود، Web Performance Made Easy، تاکید زیادی بر سرعت داشت و گفت: "اکثر کاربران [75٪] سرعت را در بالای سلسله مراتب UX از نیازهای خود ارزیابی می کنند."
سرعت صفحه به سرعت بارگذاری محتوای صفحه وب شما اشاره دارد. سرعت صفحه را می توان به روش های مختلفی اندازه گیری کرد از جمله:
شاخص سرعت (SI)، نشان دهنده سرعت نمایش محتوا در حین بارگذاری صفحه است.
First Contentful Paint (FCP)، زمان شروع بارگذاری صفحه تا زمانی که هر بخشی از محتوای صفحه (متون، تصاویر و سایر عناصر گرافیکی) روی صفحه نمایش داده می شود را اندازه گیری می کند.
Time to Interactive (TTI)، اندازهگیری چند ثانیه طول میکشد از زمانی که کاربر در یک صفحه فرود میآید تا لحظهای که آن صفحه کاملاً تعاملی میشود (زمانی که کاربران میتوانند روی دکمهها کلیک کنند و در غیر این صورت با سایت شما درگیر شوند).
زمان مسدود کردن کل (TBT)، به زبان ساده، مدت زمان مسدود شدن صفحه وب شما را اندازه گیری می کند و از تعامل کاربر با صفحه شما جلوگیری می کند.
زمان تا اولین بایت (TTFB)، اندازه گیری
زمان بین درخواست یک صفحه توسط مرورگر و زمانی که اولین بایت اطلاعات را از سرور دریافت می کند.
معیارهای بارگذاری صفحه معیارهای بارگذاری صفحه
چه چیزی بر عملکرد وب سایت تأثیر می گذارد
برای بهینه سازی عملکرد سایت خود، بیایید پارامترهای زیر را که باید در نظر بگیرید، بررسی کنیم:
درخواست های HTTP
پروتکل HTTP یا پروتکل انتقال فرامتن، نحوه ارتباط مرورگرهای وب و سرورهای وب را ساختار میدهد. وقتی URL را در مرورگر خود تایپ می کنید، اساساً از مرورگر خود می خواهید که هر یک از فایل های آن صفحه را از سرور میزبان صفحه وب درخواست کند. به طور کلی، هرچه یک صفحه وب پیچیده تر باشد، هر چه درخواست های HTTP بیشتری برای بارگذاری کامل سایت انجام دهد، کندتر بارگذاری می شود.
به طور کلی، هر چه یک سایت درخواست HTTP کمتری داشته باشد، عملکرد بهتری دارد. مواردی که می تواند بر تعداد درخواست های HTTP تأثیر بگذارد شامل تصاویر، جاوا اسکریپت، فایل های CSS و ابزارهای شخص ثالث است.
5 روشی که می تواند رویداد بعدی شما را بهینه کند
وزن صفحه
در حالی که تعداد درخواستها بر عملکرد تأثیر میگذارد، محتوایی که واقعاً درخواست میشود نیز تأثیر میگذارد. وزن صفحه که به عنوان اندازه صفحه نیز شناخته می شود، به حجم فایل یک صفحه وب اشاره دارد - HTML، تصاویر یا رسانه های دیگر، جاوا اسکریپت، CSS و منابع شخص ثالث موجود در صفحه. هر چه یک وب سایت سنگین تر باشد، عناصر و دارایی های بیشتری که باید در یک صفحه بارگذاری شوند، صفحه کندتر کار می کند.
اندازه تصویر: تصاویر نقش اساسی در طراحی وب سایت شما دارند. آنها پیام های نام تجاری را منتقل می کنند، بازدیدکنندگان را مجذوب خود می کنند، از محتوای وبلاگ پشتیبانی می کنند و حتی می توانند به عنوان فراخوان برای اقدام (CTA) عمل کنند. با این حال، وزن تصاویر بیشتر از فایلهای HTML متنی ساده است، بارگذاری طولانیتر طول میکشد و بنابراین میتواند به طور قابل توجهی بر عملکرد یک وبسایت تأثیر بگذارد.
برای اطمینان از بهترین عملکرد، همه تصاویر باید نقش استراتژیک در سایت شما داشته باشند و بهینه شوند. بهینه سازی تصویر به فرآیند تبدیل تصاویر به کوچکترین اندازه فایل ممکن بدون کاهش کیفیت اشاره دارد. شما می توانید از ابزار تغییر اندازه تصویر استفاده کنید تا تصاویر خود را به ابعاد دقیقی که می خواهید تغییر دهید.
سپس می توانید آنها را در قالب های JPG، PNG یا GIF دانلود کنید. توجه به این نکته مهم است که بهترین فرمت از نظر عملکرد JPG است، زیرا تصاویر JPG می توانند تا 10 برابر کوچکتر از PNG باشند و در نتیجه می توانند بسیار سریعتر بارگذاری شوند. همچنین بهترین روش برای جلوگیری از GIF است، زیرا این تصاویر متحرک دارای اندازه فایل های بزرگی هستند که منجر به زمان بارگذاری طولانی تر می شود. در عوض، یک ویدیو را امتحان کنید زیرا از حجم فایل کمتری استفاده میکند و کاربر میتواند آن را قبل از دانلود کامل فایل مشاهده کند.
نکته: هر تصویری که به یک سایت Wix اضافه میشود بهطور خودکار بهینهسازی شده و به فرمتهای تصویر مدرن (مانند WebP) تبدیل میشود تا از دانلود سریع و کیفیت بالا اطمینان حاصل شود. سایتهای Wix همچنین از «بارگذاری تنبل» برای بهینهسازی عملکرد استفاده میکنند، بنابراین مرورگرها بارگیری محتوا یا رسانههای خارج از دید اولیه کاربر را به تاخیر میاندازند.
حجم فایل: هر چه فایل کوچکتر باشد، ارسال و دانلود سریعتر است. برای بهبود عملکرد، فایلها را میتوان توسط یک وب سرور «فشرده» کرد، یا تا جایی که ممکن است بدون از دست دادن اطلاعات کوچک شد، سپس به مرورگر فرستاد تا آنها را دریافت و بهصورت عادی نمایش دهد.
نکته: بهطور خودکار همه فایلها را با استفاده از Brotli یا gzip برای دانلود سریعتر و کارآمدتر فشرده میکند.
میزبانی وب
میزبانی وب به ارائه فایل های یک وب سایت به مرورگر کاربر اشاره دارد. گزینه های میزبانی مختلف می تواند بر عملکرد سایت شما بر اساس اندازه وب سایت، تعداد ترافیک و مقیاس پذیری تأثیر بگذارد.
نکته: میزبانی را برای شما انجام میدهد، با ارائه خدمات به همه وبسایتها بر روی سرورها در مکانهای مختلف در سراسر جهان، بهطور خودکار توسط CDNها سرویسدهی و ذخیره میشوند، که زمان پاسخگویی سریع سرور، بهویژه Time To First Byte (TTFB) را تضمین میکند.
ذخیره سازی:
ذخیره سازی فرآیند ذخیره سازی داده ها (چه بر روی سرور یا از طریق مرورگر) است که در آینده می توان آن ها را به راحتی واکشی کرد تا از چرخه درخواست و پاسخ HTTP جلوگیری شود.
به عنوان مثال، اگر یک وبسایت تجارت الکترونیک دارید که در آن فروشگاههای دستفروشی میفروشد، داراییهای خاصی مانند لوگوی خود خواهید داشت که در هر صفحه در یک مکان ظاهر میشود. بدون حافظه پنهان، هر بار که کاربر روی صفحه محصول جدید کلیک می کند، صفحه باید لوگو را دانلود کند. همه سایتهای Wix ذخیره خودکار را در تمام صفحات اجرا میکنند.
موقعیت جغرافیایی
حتی اگر به نظر می رسد اینترنت فراگیر در هیچ کجا و همه جا وجود ندارد، زیرساختی که باعث می شود وب سایت ها کار کنند نه تنها ملموس است، بلکه در سرتاسر جهان واقع شده است. هر درخواست HTTP باید از مرورگر به سرور منتقل شود و سپس اطلاعات باید از سرور برگردد و به مرورگر تحویل داده شود. هرچه اطلاعات فاصله فیزیکی بین سرورها و مرورگرها طولانیتر باشد، زمان بیشتری طول میکشد تا یک چرخه درخواست و پاسخ تکمیل شود.
به عنوان مثال، وب سایتی که بر روی سرور مستقر در سیاتل واقع در واشنگتن میزبانی می شود، برای درخواست مرورگر در سیاتل نسبت به درخواست در ماداگاسکار عملکرد بهتری دارد، زیرا داده ها مایل های فیزیکی کمتری برای سفر دارند.
برای کاهش فاصله ای که داده ها برای درخواست ها باید طی شوند، ارائه دهندگان میزبانی سرورها (به نام سرورهای پروکسی) را به صورت استراتژیک در سراسر جهان به عنوان بخشی از شبکه های تحویل محتوا قرار می دهند. این سرورها کپی های کش شده از صفحات وب را میزبانی می کنند،
تصاویر و ویدیوها و به سرعت به درخواست های مرورگرهای نزدیک به آنها پاسخ می دهند.
نکته: همه سایتها را در CDNها و مراکز داده توزیعشده در سطح جهانی میزبانی میکند، بهعلاوه بهطور خودکار ذخیرهسازی سمت سرور را فعال میکند، و بهطور یکپارچه آن را در CDNهای ما ذخیره میکند تا از تحویل سریع و کارآمد محتوا بدون توجه به مکان اطمینان حاصل شود.
افزونه های مرورگر، برنامه های افزودنی و برنامه های شخص ثالث
افزونه های شخص ثالث با دسترسی به داده های ذخیره شده در سرور دیگر، به وب سایت شما قابلیت بیشتری می دهند. از آنجایی که آنها به درخواست های HTTP اضافی برای این سرورها نیاز دارند، اغلب آهسته بارگذاری می شوند. برای بهینهسازی عملکرد، افزونهها را فقط به مواردی محدود کنید که به تجربه کاربر کمک زیادی میکنند.
تغییر مسیرهای URL
بازدیدکنندگان وب سایت و موتورهای جستجو را به URL های مختلف از صفحه ای که در ابتدا درخواست کرده بودند هدایت می کند. هنگامی که مرورگر یک درخواست HTTP را برای URL صفحه خاصی که به صفحه دیگری هدایت شده است، به سرور ارسال می کند. سرور به درخواست مرورگر با URL صفحه جدید پاسخ می دهد و سپس مرورگر با یک درخواست جدید برای آن URL پاسخ می دهد. از آنجایی که نیاز به تکمیل یک درخواست HTTP اضافی دارد، می تواند بر عملکرد صفحه تأثیر منفی بگذارد. درخواستهای تغییر مسیر چندگانه میتواند بر منابع مرورگر بسیار تاثیرگذار باشد و در نهایت زمان بارگذاری صفحه را کاهش دهد.
همانطور که تجارت شما رشد می کند و محتوای آنلاین شما تغییر می کند، ممکن است لازم باشد جریان وب سایت خود را با استفاده از تغییر مسیرها به روز کنید. به عنوان مثال، فرض کنید چندین پست وبلاگ ایجاد کرده اید که یک موضوع را پوشش می دهند و می خواهید آنها را در یک پست استراتژیک بر اساس مدل خوشه موضوعی ادغام کنید. در حالی که تغییر مسیرها اغلب برای سئو اجتناب ناپذیر و ضروری هستند، آنها را تا حد امکان ساده نگه دارید تا عملکرد خوب را تضمین کنید.
نکته: از گزارشهای گزارش ربات برای تعریف مشکلات/کدهای خطا یا برنامه Deepcrawl (هزینهای دارد) برای تنظیم تغییر مسیرها با استفاده از مدیر تغییر مسیر Wix استفاده کنید. (به داشبورد خود بروید و روی ابزار SEO کلیک کنید و روی URL Redirect Manager کلیک کنید).
اولین گام برای بررسی عملکرد وب سایت خود، آزمایش آن است.
نکته: با استفاده از داشبورد سرعت سایت میتوانید TTI سایت خود (زمان تعامل) را مشاهده کنید، به علاوه عملکرد سایت خود را برای دسکتاپ و موبایل تست، تحلیل و بهینه کنید. همچنین می توانید سرعت بارگذاری خود را در هر صفحه کنترل کنید، آن را با سایر مشاغل رقیب در صنعت خود مقایسه کنید، به علاوه نکات کاربردی را برای بهبود تجربه کاربری کلی خود بیاموزید.
قبل از شروع آزمایش، موارد زیر را در نظر بگیرید:
به منبع داده خود توجه کنید. دادههای میدانی یا دادههای مانیتورینگ کاربر واقعی (RUM) دقیقترین اندازهگیری است زیرا شامل دادههای کاربران واقعی شما از بازدیدهای واقعی است و شرایط واقعی دستگاهها، شبکهها و مکانهای کاربران شما را منعکس میکند.
با این حال، همه سایت ها ترافیک کافی برای دریافت این داده های میدانی ندارند، بنابراین می توانند به جای آن از داده های آزمایشگاهی استفاده کنند. برخلاف داده های میدانی، داده های آزمایشگاهی از یک محیط شبیه سازی شده می آیند. در موبایل، به طور خاص، شرایط شبیهسازی شده روی یک دستگاه پایینرده با شرایط شبکه غیر ایدهآل تست میشود، بنابراین 100% دقیق نیستند زیرا لزوماً با تجربه کاربر در دنیای واقعی برابری نمیکند.
در حالی که دقت کمتری دارد، دادههای آزمایشگاهی زمانی به کار میآیند که میخواهید ببینید چگونه یک تغییر طراحی میتواند بر عملکرد وبسایت شما تأثیر بگذارد. فرض کنید قصد دارید یک گالری جدید را در سایت خود جاسازی کنید و قبل از انتشار آن می خواهید ببینید آیا تأثیر قابل توجهی بر عملکرد وب سایت شما دارد یا خیر. از آنجایی که نمیتوانید نتایج میدانی (RUM) را دریافت کنید زیرا طراحی زنده نیست، از دادههای آزمایشگاهی برای دریافت نتایج فوری برای تشخیص کاهش عملکرد نظری برای تجربه کاربر معمولی روی دسکتاپ و موبایل استفاده کنید.
به کش توجه کنید. برای آزمایشهای آزمایشگاهی، هر زمان که تازهسازی کنید، نتایج تغییر میکند. برای هر آزمایش، توصیه میشود بین سه تا پنج بار بازخوانی کنید و به طور میانگین اجرا کنید تا دقیقترین و قابل اعتمادترین نتایج را به دست آورید.
آزمایش های مختلف نتایج متفاوتی را ارائه می دهند. هر آزمون متفاوت عمل می کند و اندازه گیری و نمره عملکرد منحصر به فرد خود را کالیبره می کند. همچنین، هنگام تجزیه و تحلیل یک URL، دو گزارش جداگانه دریافت خواهید کرد - یکی برای دسکتاپ و دیگری برای تلفن همراه. آنها احتمالاً به دلیل قابلیت های پردازش، شرایط شبکه، محتوای وب سایت که گاهی اوقات بین دسکتاپ و موبایل متفاوت است، نتایج عملکرد متفاوتی خواهند داشت. برای به دست آوردن یک نتیجه دقیق، از یک تا سه تست را امتحان کنید - فقط به ویژگیهای هر آزمون و اینکه دادهها از کجا آمدهاند توجه کنید تا به بهترین نحو متوجه شوید که چرا ممکن است متفاوت باشند.
گوگل چندین ابزار رایگان دارد که عملکرد سایت را ردیابی می کند، از جمله Google PageSpeed Insights و Google Lighthouse. برخی از ابزارهای دیگر که ارزش بررسی دارند عبارتند از GTmetrix، Treo و Calibre.